maandag 30 juni 2014

WERKEN BRUG HOUTLAAN - EEN EERSTE EVALUATIE - EERSTE BIJKOMENDE MAATREGELEN

ORDEWOORD "ONMIDDELLIJK REAGEREN"

U heeft gelijk!
Van zodra de Houtlaan zaterdagochtend werd afgesloten werd het heel wat drukker in onze dorpskern. In geen tijd schoven op de Turnhoutsebaan auto's aan tussen de 's Gravenwezelsteenweg en de terminus van tram 10 en 5.
Zodra we vaststelden dat een mogelijke boosdoener de tijdelijke verkeerslichten aan de 's Gravenwezelsteenweg wel eens konden zijn, werden deze buiten dienst gesteld. Het afslaande verkeer richting 's Gravenwezelsteenweg en Brasschaat veroorzaakte immersfilevorming.
Uit een eerste evaluatie, welke we vanochtend reeds hadden, zijn volgende bijkomende maatregelen gekomen.

- Teneinde het sluipverkeer uit de achterliggende wijken te weren en de veiligheid van vooral de kinderen tijdens de vakantieperiode te optimaliseren,  worden aan de straten,
  • Vaartdijk,
  • Beukenlaan
  • Zandstraat
opvallende borden aangebracht waarop de autovoerder wordt gewezen op;
  • spelende kinderen 
en 
  • snelheid matigen
- Om de doorstroming van het verkeer te verbeteren w(e)orden de verkeerslichten opgesteld aan de Turnhoutsebaan 's Gravenwezelstw. buiten gebruik gesteld . Het afslaand verkeer  op de "bananenbrug" richting 's Gravenwezel - Brasschaat, hield immers veel achteropkomend verkeer op.
- Op de 's Gravenwezelstw. ​is er √©√©nrichtingsverkeer tussen Houtlaan en Turnhoutsebaan. Voertuigen welke van Wijnegem-centrum komen moeten alzo rechtdoor richting Schilde om pas aan het kruispunt Turnhoutsebaan - Houtlaan linksaf te gaan.

We hopen dat deze maatregelen, samen met een eerste gewenning van zowel inwoners als weggebruikers, tot een goede oplossing zullen leiden.

****************************
Andermaal wens ik naar alle Wijnegemnaren een warme oproep te doen;
""Het is zomer en veelal mooi weer; Voor korte verplaatsingen binnen onze gemeente of zelfs naar de buurgemeenten, ""LAAT UW AUTO STAAN en NEEM DE FIETS"". Het is gezonder en u bent er gegarandeerd veel sneller;""

Wij blijven dagdagelijks de situatie evalueren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

iets