zondag 7 september 2014

WIJNEGEM GEEFT (er) EEN "PEER" (op)!

ZONDAG 21-09-2014 - WIJNEGEM AUTOLUW

Beste Wijnegemnaar,
Mobiliteit is de dag van vandaag een "hot" item. De jaarlijkse autoluwe zondag, met bijhorende buurtfeesten lijkt ons daarom ook dit jaar weer het moment dat wij met zijn allen even moeten stilstaan bij mobiliteit.

Mobiel blijven en tegelijkertijd zorgen voor een zo optimale levenskwaliteit zal de komende jaren een uitdaging blijven.
Als gemeente werken wij permanent aan de verdere uitbouw van een autoluwere en leefbare gemeente.

Mobiliteit maakt hier vanzelfsprekend deel van uit. We zetten in op mobiliteit en geven voorrang aan de zachte weggebruikers, voetgangers en fietsers. We moeten evenwel realist zijn en beseffen dat ook wie de auto als vervoermiddel kiest, steeds overal moet kunnen komen, maar dan wel binnen een uitgetekend kader.

Door te stappen en te fietsen, zijn mensen meer bereikbaar, aanspreekbaar en wordt het sociaal weefsel versterkt.
Laat ons met zijn allen  toch maar eens wat meer te voet gaan, de fiets nemen en de auto laten staan
Onze gezondheid zal er wel bij varen.

Geniet samen met je buren van deze autoluwe, rustige zondag.
Uw Schepen voor Mobiliteit en Milieu.
De Wijnegemnaar die zich op 21 september 2014 te voet of per fiets naar de winkel begeeft zal dit jaar als kleine attentie GEEN appel maar WEL een lekkere PEER ontvangen.

Op deze wijze wil Wijnegem onze peren kwekers een riem onder het hart steken.

Mocht de Wijnegemnaar bijgelovig zijn, had er dit jaar geen autoluwe plaats. Maar zie, in 2014 nemen maar weer eens 25 buurten deel aan de 13° Wijnegemse uitgave. Vier zelf voor de 10° keer.
Vaste item is de quiz met als meest gegeerde tittel "de slimste straat"  van Wijnegem. Een verbeten strijd gegarandeerd. Ook de parochiegemeenschap neemt deel en start de dag voor hen die dit wensen met om 09u30 een misviering in openlucht in "den hof" van 't Gasthuis.
Verder gans de dag bij elke buurt, elkaar ontmoeten, hernieuwde kennismakingen en tussen "pot en pint" op een rustige manier genieten.

Sportief klapstuk op de vuurpijl is dit jaar wel de stratenloop. Trekker hiervan zijn de Wijnegemzen welke zich als loopgroep engageerde om deze loop in goede banen te leiden. De grote omloop start om 10u30 aan het gemeenschapscentrum Turnhoutsebaan 199. De lopers "duiken" bijna onmiddellijk café De Vroege Morgen in om hun weg verder te zetten richting gebouwen Frisomat. Kers op de taart en hoogste punt van de loop, is de beklimming van de silo's (45 m.) van Axel Vervoort naast het kanaal. Inschrijven is verplicht. Wie graag deelneemt kan dit via de gemeentelijke cultuurdienst. Het aantal deelnemers is beperkt tot 250. Er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar. Snel zijn is dus de boodschap. Na het vertrek van de "groten" is het de beurt aan de kleintjes. Hun omloop is net iets minder zwaar maar ook hier zal een verbeten strijd worden geleverd.

Hoe je, je dag ook doorbrengt, vergeet niet van te genieten.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

iets