woensdag 1 juli 2015

EEN NIEUW MARKTPLEIN

INFO-MOMENT MARKTPLEIN

Bewoners en handelaars van de "Markt" kregen maandagavond als eersten kennis van de plannen voor herinrichting van het marktplein.
De landschapsarchitecten van het studiebureau LAND, kozen ervoor om het marktplein nu één grote parking op te delen voor twee doelgroepen.                                                                                        Van de noordkant, tegen de Turnhoutsebaan en het gemeentehuis, maken zij een ontmoetingsplein. “Een met zitbanken omzoomde prairituin, goed voor vlinders en bijen, kwestie van biodiversiteit -, een bomenplatform en gelijkgrondse waterpartij worden speels en  als rustpunt ingebed”. "Een klein sanitaire blok in het midden, met, water- en stroomvoorziening, ten bate zijn van de markt-kramers en eventuele andere gebruikers en voor evenementen". De openbare markt blijft mits enige herschikking van de kramen op de vernieuwde ”markt”.
Aan de zuidkant komt een groene parkeerzone met in totaal 69 parkeerplaatsen tussen nieuw aan te planten bomen. “Het marktplein nu reeds een knooppunt voor functionele fietsroutes” krijgt een nieuwe fietspad voor verkeer in beide richtingen. Dit komt aan de buitenzijde van het marktplein terwijl op het plein zelf voetgangers en fietsers zich gemengd bewegen. De Pastorijlaan zien ze dan weer op zijn best als "fietsstraat". Op de Turnhoutsebaan komen veilige oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers. Verder wordt daar ook een nieuwe, ruime bushalte en overdekte fietsenstalling voorzien .” Langs de kant van herberg “Vleminckxhof” komen er 23 parkeerplaatsen waarvan een aantal voor andersvaliden en voor kort parkeren. Oplaad-  punten voor E-bikes e.a. en plaatsen voor autodelen vervolledigen het lijstje.

We verwachten dat de werken midden 2016 kunnen aanvangen.


Tot 04 juli kunnen geïnteresseerden, tijdens de openingsuren, de toekomstplannen bekijken in het gemeenschapscentrum ’t Gasthuis Turnhoutsebaan 199.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

iets