woensdag 18 november 2015

HOE ENERGIEVRIENDELIJK IS UW WONING?

LAAT DE KOU MAAR KOMEN
Ongeveer één jaar geleden hadden we het in deze blog over de mogelijkheid u op te geven als deelnemer aan de actie "thermografische foto". Door de zachte winter van 2014-2015 konden de vlucht en nodige metingen niet doorgaan.

Als de omstandigheden komende winter even meezitten, doen we het nog eens over. De stad Antwerpen en een aantal Antwerpse gemeenten, zullen gezamenlijk een thermografische foto nemen van hun grondgebied. In 2009 werd dit voor de eerste maal gedaan. Ook nu doet Wijnegem mee. 
Deelname aan dit project zal ons toelaten een vergelijking met 2009 te maken.
Doel
Doel van een thermografische kaart is de burgers op een boeiende manier te informeren en te sensibiliseren over de mogelijkheden om energiezuinig te leven en ze op de hoogte te brengen hoe de gemeente daarbij kan helpen. De foto geeft het warmteverlies en dus de isolatiegraad, van de daken van gebouwen duidelijk weer.
Meet u mee de temperatuur onder uw dak?
Wijnegem zal beroep doen op een aantal vrijwilligers.
Wat wordt er van u verwacht?
Op da nacht van de vlucht vragen we dat zoveel mogelijk vrijwilligers de temperatuur onder hun dak opmeten en een aantal gegevens over hun woning doorgeven. De op het juiste tijdstip opgemeten temperatuur geef je door.


Voor vragen kan u terecht op de dienst leefmilieu, gemeentehuis, Turnhoutsebaan 422, 2110 Wijnegem of via;leefmilieu
@wijnegem.be of tel 03 288 21 50

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

iets