donderdag 16 juni 2016

WIJNEGEM GAAT VOOR EEN FIETSVRIENDELIJKE GEMEENTE

FIETS JE KERN-GEZOND....

...was de slogan van de net afgesloten jaarlijkse actie "MET BELGERINKEL NAAR DE WINKEL"

Een doordenkertje; inderdaad, fietsen heeft een positieve invloed op je gezondheid maar evengoed werkt fietsen KERNVERSTERKEND naar de lokale handelaren toe. Internationale studies hebben immers onweerlegbaar aangetoond dat fietsers trouwere klanten zijn, regelmatiger terugkeren, want zij hebben geen parkeerplaats nodig.  Naar jaaromzet toe, 3 X meer kopen dan de vluchtig binnen- springende chauffeur die gehaast is.

Wijnegem mag het niet bij deze jaarlijks terugkomende éne maand laten. We moeten het "KERNVERSTERKENDE" gans het jaar doortrekken.

Vandaag heeft iedereen het over klimaatwijzigingen (uitstoot van CO², recent de overvloedige stortregens...), het in de file staan met tijdverlies tot gevolg, de geluidsoverlast van de vele auto's, de parkeerdruk.......

De fietser echter behoudt zijn glimlach.  Genoeg redenen dus om wat meer op de fiets te springen.

De fiets evolueerde tot een massaproduct: technische verbeteringen maakten het fietsen een stuk aangenamer.  De fiets dient niet langer uitsluitend voor ontspanning, maar werd functioneel.
Wat betekent de fiets vandaag voor ons? Aan de ene kant leent de fiets zich voor luxe en ontspanning, aan de andere kant zijn er, zowel in de stad als daarbuiten, heel wat mensen die hun tweewieler geen dag kunnen missen omdat ze het een erg praktisch vervoermiddel vinden.

Om het KERNVERSTERKENDE  en de vele fietsende Wijnegemnaars te ondersteunen, zal Wijnegem over gans de Turnhoutsebaan de huidige weinig fietsvriendelijke en verouderde fietsbeugels vervangen. In hun plaats komen gespreid over verschillende locaties 85 'nietjes'. Betreft de gekende, omgekeerde U-vormige steunpunten waartegen telkens twee fietsen kunnen worden geplaatst en vastgemaakt.

Ook op het nieuwe marktplein en onder de luifel aan de terminus van de tram worden bijkomende 'nietjes' voorzien.

Op de drukste locaties  overwegen we, in samenspraak met het Vlaamse Gewest (AWV) om een drietal FIETSPARKINGS te voorzien. Ter hoogte van herberg "Vroege Morgen" zou zo een locatie kunnen zijn.
De auto zal hier plaats moeten maken voor een aantal fietsen.
 
Verder zijn er nog een aantal fietsvriendelijke ingrepen op komst. Zo zal het fietspad in de Molendreef worden aangepast, zullen wijzigingen komen aan de fietspoorten en zullen obstakels op de fietspaden worden weggenomen.

Al deze maatregelen werden afgetoetst naar aanleiding van een recente fietscoaching ism de VSV en het studiebureau Timenco.

Fietsgebruik is ook een alternatief om zich op een SLIM(ME) manier NAAR ANTWERPEN
te verplaatsen
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

iets