vrijdag 8 juli 2016

MILIEU - MOBILITEIT - E-VOERTUIGEN

CLEAN POWER FOR TRANSPORT
KIJK & LUISTER naar Minister Tommelein over Milieu/E-voertuigen/Mobiliteit CLEAN POWER FOR TRANSPORT een goed idee

Minister Tommelein: ‘Geen vervuilende wagens meer na 2030
Door admin op do, 07/07/2016 - 15:45
Cleaner Car Contracts wil schonere wagens op de weg krijgen. Leasebedrijven, fleetowners en de milieubeweging ijveren samen voor een meer duurzame bedrijfsmobiliteit, minder brandstofverbruik en een schonere wereld. De deelnemers verbinden zich ertoe om vooropgestelde verbeteringen op het vlak van CO2-uitstoot en Ecoscore na te streven en krijgen hiervoor erkenning, ondersteuning en advies vanuit het netwerk. Maar wat gebeurt er beleidsmatig? Welke ondersteuning vinden we daar voor de inspanningen die we leveren? We zoomen in op een belangrijk stukje actueel Vlaams beleid: Clean Power for Transport. 
Om de klimaatopwarming af te wenden moet het wegvervoer evolueren naar een nuluitstoot van broeikasgassen. Met andere woorden: de auto’s, brommers en vrachtwagens van de toekomst zullen geen uitlaat meer hebben en enkel nog rijden op schone energie. De deadline daarvoor is 2045. Wagens hebben gemakkelijk een technische levensduur van vijftien tot twintig jaar. Teruggerekend mogen na 2025, uiterlijk 2030 geen vervuilende wagens meer verkocht worden. De grafiek hieronder duidt deze twee kantelpunten met vlaggetjes.

Minister van Energie Bart Tommelein wil dat tegen 2030 alleen nog milieuvriendelijke wagens in Vlaanderen verkocht worden. Voorganger Turtelboom stelde een doelstelling voorop in het Clean Power For Transport-plan. Tommelein durft nu verder te kijken. Met die langetermijndoelstelling schaart de minister zich achter overheden, bedrijven en organisaties die de kaart trekken van 100% hernieuwbaar.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

iets