donderdag 20 oktober 2016

ER WORDT GEWERKT IN HET PARK......

GEMEENTEBESTUUR EN REGIONAAL LANDSCHAP DE VOORKEMPEN NODIGEN UIT....OP 06 NOVEMBER 2016 OM 14u00 - AFSPRAAK ACHTER HET MOMUMENT INGANG PARK


Het begon allemaal met een 16de eeuws waterkasteel: het Wijnegemhof. In het park vind je de duiventoren en het koetshuis van dat kasteel nog terug.

Het park rond het kasteel veranderde elke keer als het van eigenaar wisselde. Het begon met een klassieke Franse tuin, werd telkens aangepast aan de laatste modetrends en eindigde als park in Engelse land- schapsstijl. Deze stijl is nu nog steeds te zien.

Wist je dat…
... het Wijnegempark aangelegd is in de Engelse Landschapsstijl?

Herken je de monumentale toegangsdreef die niet centraal in het park ligt? Kan jij je inbeelden hoe de vijver ontstond door het omleggen en afdammen van de Zwanebeek? Ontdek je het parkbos met zijn slingerende paden en vele verrassingen na de bocht? Dit zijn stuk voor stuk kenmerken van de Engelse Landschapsstijl.

Naast de rijke geschiedenis van het park, heeft het ook een belangrijke natuurwaarde dankzij de nabijheid van de vallei van het Groot Schijn. In het gebied zijn bossen, graslanden, een grote vijver, grachten en poelen terug te vinden. In elk van deze deelgebieden leven specifieke dier- en plantensoorten.

Wie weet spot je wel een ijsvogel? Kan jij het bloeiende grasklokje terugvinden in de graslanden?
 
REGIONAAL LANDSCHAP DE VOORKEMPEN
Tel.: 03 312 87 11 | info@rldevoorkempen.be of surf naar www.rldevoorkempen.be
Regionaal Landschap de Voorkempen is 1 van de 17 regionale landschappen in Vlaanderen.
Meer info op www.regionalelandschappen.be

IK KOM...U TOCH OOK!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

iets