maandag 26 december 2016

WIJNEGEM GAAT ZOWEL VOOR FIETSPARKING ALS PARKEERROUTE

KERNVERSTERKEND

UPDATE 27-07-2016
Op 27-07-2016 verwezen we in deze blog naar het steeds toenemende fietsverkeer. Vandaag zien we dit nog net iets duidelijker.  De steeds toenemende en dagelijks terugkerende filevorming in zowel Wijnegem-centrum als op de Houtlaan nopen ons om verder vooruit te denken en te handelen.      
De herlocalisatie van fietsstandplaatsen en een aantal parkeerplaatsen,  maar ook de komst van FIETSPARKINGS staan in de startblokken.

06 december 2016 terwijl St. Niklaas nog maar net van de daken was verdwenen, spoorden in alle vroegte drie Wijnegemse Schepenen (P. Van Dael – L. Wouters en L. Monsieurs) richting Aalst om een studiedag over FIETSVRIENDELIJKE HANDELSKERNEN bij te wonen.
Einde van de dag  was het voor hen duidelijk.  
Handelaars in een kern hoeven de fietsende klant niet te onderschatten noch minder te vrezen. Zij zijn complementair aan de ‘auto’-klant. Zowel fiets als auto werken kernversterkend.

Vandaag echter, in afwachting van de fietsvoorzieningen, rollen we  de parkeerroute uit. Op de invalswegen naar het centrum krijgen weggebruikers voortaan de vermelding van de parkeergelegenheden.
Verder op de route worden richting en aantal parkeerplaatsen (voor het nieuwe marktplein tevens de mogelijkheid tot opladen van E-voertuigen) weergegeven.
We hopen het aanbrengen van de nodige signalisatie snel te kunnen afronden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

iets