vrijdag 2 december 2016

WIJZIGEND BELEID BINNEN DE PARTIJEN INZAKE MILIEU EN MOBILITEIT

VIJF NA TWAALF of NOG NET NIET TE LAAT 

Met zijn allen staan wij bijna dagelijks met de auto wel ergens in één of meerdere files, staan we stil, komen meermaals te laat op een afspraak, geraken amper vooruit.  De vijf voorbije jaren nam de filevorming met 30% toe.  Gevolg, een vermeerderde uitstoot van CO² met nefaste gevolgen voor de leefbaarheid binnen steden en gemeenten maar ook voor onze gezondheid.
Europa en Vlaanderen kwamen tot de vaststelling dat het hoogtijd werd om in te grijpen en zien heil in ‘propere’voertuigen,
Nog geen twee jaar geleden kreeg ik als schepen van milieu/mobiliteit vanuit de oppositie bakken kritiek over mij heen omwille van de aankoop van E-voertuigen voor de lokale groendienst. Aanleiding was toen een accidentele brand aan één van de voertuigen.
In die periode bleek voor sommigen de aankoop van E-voertuigen ‘not done’ en veel te vroeg te komen.
Vandaag zouden alle partijen een broedermoord plegen om aan te tonen dat zij volledig achter de milieudoelstellingen staan en de aankoop van E-voertuigen en het plaatsen van oplaadeilanden/-punten als hun prioriteit zien.
Het dwingende karakter van Europa en Vlaanderen naar de milieudoelstellingen toe zijn hieraan niet vreemd.
Het kan soms snel verkeren.
Als schepen van milieu/mobiliteit ben ik vandaag,  omwille van deze kanteling en mentaliteitswijzi-ging dan ook een blij en tevreden man. 

Laat ons er dan ook in Wijnegem, stap na stap, verder
 werk van maken. De leefbaarheid van onze gemeente kan er alleen maar beter door worden.
En inderdaad er is nog werk aan de winkel. Laten we er met zijn allen SAMEN voor gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

iets