woensdag 7 juni 2017

KORT PARKEREN OP MARKTPLEIN EN ZONE's OP DE TURNHOUTSEBAAN - SCHIJF VERDWIJNT

KORT PARKEREN OP HET MARKTPLEIN MAAKT EINDE AAN SCHIJF OP DE TURNHOUTSEBAAN

De werken aan het marktplein vorderen, dankzij het meevallende weer, meer dan behoorlijk. Stilaan begint men duidelijk te zien hoe alles zijn plaats krijgt. Tijd om aan signalisatie en verdere invulling te werken. Velen vroegen zich af hoe de parkeermodaliteiten zullen ingevuld worden. Recent hakte het College van Burgemeester en Schepen een aantal knopen door. Op het plein zelf zullen de voertuigen kunnen staan voor langer parkeren. Vier van deze plaatsen zijn voorzien van oplaadpalen voor elektrische voertuigen. Deze plaatsen situeren zich in de hoek nabij de Eikenlaan. Ook voor 'autodelen' worden enkele plaatsen voorzien. Aan de zijde van het Vleminckhof zullen  er nabij de Turnhoutsebaan drie ruime plaatsen voor andersvaliden komen. De overige plaatsen aan die kant worden voorzien voor 'kort parkeren'. In samenspraak met de politiediensten zal dit gaan om 30'. Na een evaluatie kunnen hier het aantal plaatsen worden bijgesteld.
Op de Turnhoutsebaan zal 'schijf verplicht' na circa 30 jaar verdwijnen. In samenspraak met de raad voor Lokale economie & middenstand en dit ten behoeve van de lokale handelaar en zijn cliƫnteel zullen er eveneens twee zone's voor 'kort parkeren' komen. Ook hier zal de 30' regel van toepassing zijn. Wij zijn in de overtuiging dat eens het marktplein af is iedereen tevreden zal zijn. Veranderingen vragen immers aanpassing en tijd voor iedereen.
Voor de non-believers duiden we toch nog even op de reeds gekende parkings; Wijnegemhof 70 vtg. - (Marktplein 67 vtg.) - Kerk 36 vtg. - St. Sebatiaansplaats 60 vtg. - 't Gasthuis 60 vrt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

iets